Klassisk afternoon Tea & Coffee

23 Okt

Här bjuds en underbar utsikt över Kalmarsund i en skön och avslappnad miljö. Med dukar på borden och lugn musik i bakgrunden kan alla samtala med varandra och njuta av stunden, givetvis med samma fina bemötande och service som vi alltid har hos oss.

Afternoon tea & coffee serveras lördagar och söndagar kl. 14.00 – 16.30 och förbokas senast dagen innan. Under Ölands Skördefest serveras inte Afternoon tea & coffee.

Pris 195:- per person, barn upp till 12 år 10:- per år.

Fyra klassiska sandwichar med:
– Gurka, ägg, majonnäs och smörgåskrasse
– Rökt lax och färskost
– Coronation kyckling
– Skinka och senap
– Scones: med clotted cream och två av våra egna marmelader; jordgubbs och havtorn.
– På toppen naturligtvis en sötsak att avsluta med.
Te eller kaffe ingår, men varför inte uppgradera med exempelvis champagne.
Drycken står framdukad lite längre.

Visste Du nedan om Afternoon Tea?

”Hertiginnan av Bedford anses ha skapat den engelska seden med afternoon tea omkring 1840. Hon brukade känna sig hungrig timmarna mellan lunch och middag och införde därför traditionen att ta en kopp te med små tilltugg för att stilla sin hunger. Hon bad om en bricka med te, smör, bröd och mjuk kaka till sin salong på eftermiddagen. Detta blev en trevlig vana för henne och hon började snart bjuda in sina väninnor för att göra henne sällskap. Afternoon Tea blev ett populärt inslag i umgängesformerna i hela England. Under slutet av 1800-talet började societetsdamerna klä om till långklänning, handskar och hattar för sitt Afternoon Tea”

Men Du kan vara lugn… Här hos oss på Halltorps Gästgiveri har vi inga sådana klädregler.
Vi önskar Dig en avkopplande stund !