Vår matfilosfi

Den bygger på att vi serverar mat som vi älskar och bryr oss om.
Vi strävar alltid efter att tillvarata på närproducerade och KRAV-märkta råvaror, något som bidrar till ett hållbart samhälle samt mat som smakar mer och bättre. 

Vi älskar det vi gör och är säkra på att det syns i maten vi serverar.

Det är ett hållbarhetsarbete som i grunden handlar om att göra medvetna val.
Vi tycker det är superviktigt med lokal och regional matproduktion. Det handlar inte bara om 

smak och ansvar, det handlar likaväl om tradition och kultur.

Regional mat stödjer regionala ekonomier, bidrar till en levande landsbygd, ger jobb och intäktsmöjligheter för företag. Kortare transporter leder till mindre utsläpp.
Vi måste fundera över hur våra val påverkar vår planet, den egna hälsan och 

människorna runt omkring oss.

Det handlar både om smak och ansvar. En råvara som skördas på sin mognadstopp 

smakar så mycket bättre.

Vi jobbar ständigt tillsammans med våra säsonger. Under vinterhalvåret tvingar vinterklimatet oss att jobba mycket mer med tekniker och temperaturer för att locka fram de absolut bästa smakerna som finns. Vi jobbar kontinuerligt med att öka andelen ekologiskt i vårt sortiment.


All fisk vi serverar är MSC-märkt.
Vi strävar efter hållbarhet och kvalitet. Vi har arbetat med lokala producenter under lång tid nu och bygger en underbar relation som vi vill dela med oss av. Vår kärlek till det nordiska köket är stor men vi begränsar oss inte där, utan har ett stort nöje att ta till oss kunskap från alla delar av jorden.
Daniel Christou, Köksmästare Halltorps Gästgiveri