Den
bygger på att vi serverar mat som vi älskar och bryr oss om.
Vi
strävar alltid efter att tillvarata på närproducerade och KRAV-märkta råvaror,
något som bidrar till ett hållbart samhälle samt mat som smakar mer och bättre.
Vi älskar det vi gör och är säkra på att det syns i maten vi serverar.
Det
är ett hållbarhetsarbete som i grunden handlar om att göra medvetna val.
Vi
tycker det är superviktigt med lokal och regional matproduktion. Det handlar
inte bara om
smak och ansvar, det handlar likaväl om tradition och kultur.
Regional
mat stödjer regionala ekonomier, bidrar till en levande landsbygd, ger jobb och
intäktsmöjligheter för företag. Kortare transporter leder till mindre utsläpp.
Vi
måste fundera över hur våra val påverkar vår planet, den egna hälsan och
människorna runt omkring oss.
Det
handlar både om smak och ansvar. En råvara som skördas på sin mognadstopp
smakar så mycket bättre.
Vi
jobbar ständigt tillsammans med våra säsonger. Under vinterhalvåret tvingar
vinterklimatet oss att jobba mycket mer med tekniker och temperaturer för att
locka fram de absolut bästa smakerna som finns. Vi jobbar kontinuerligt med att
öka andelen ekologiskt i vårt sortiment.
All fisk vi serverar är MSC-märkt.
Vi
strävar efter hållbarhet och kvalitet. Vi har arbetat med lokala producenter
under lång tid nu och bygger en underbar relation som vi vill dela med oss av.
Vår kärlek till det nordiska köket är stor men vi begränsar oss inte där, utan
har ett stort nöje att ta till oss kunskap från alla delar av jorden.
Daniel
Christou, Köksmästare Halltorps Gästgiveri