Meny Gastro

Köksmästare Daniel Christou har planerat länge för att skapa denna fina avsmakningsmeny. Här finns både fisk, kött och vegetariskt i harmoniska och spännande smakkombinationer. Det mesta är lagat på lokala råvaror. Kombinera gärna med föreslaget vinpaket till varje rätt eller välj fritt från den vanliga dryckesmenyn.

Boka bord på telefon 0485-85 000 eller genom att maila till info@halltorp.se 

 Välkomna!

Stora Halltorp 

(denna meny erbjuds bara om samtliga vid bordet äter densamma och måste förbokas)
(this menu is availlable only if full table will have it and must be pre-booked)

Snacks

***

Vit sparris

hollandaise, kavring, ostcrème
White aspargus
hollandaise, rye bread, cheese cream
2018 Billaud-Simon Chablis, Frankrike

***
Hälleflundra
morötter, forellrom och Sandefjordsås

Halibut
carrots, trout roe and Sandefjord sauce

2017 Billaud-Simon Chablis 1er Cru Les Vaillons, Frankrike

***

Rotselleri
lök från Solmarka gård, enokisvamp, lagerblad

Celeriac
onion from Solmarka garden, enoki mushrooms, bay leaf

2020 Zuccardi Concreto Malbec, Argentina

***

Lamm
ramslök, svartrot, lammsky

Lamb
wild garlic, black salsify, lamb gravy
2017 Renato Ratti Barolo Marcenasco, Italien

***

Variation på rabarber
sockerkaka, sorbet

Variety of rhubarbs
sponge cake, sorbet
2020 Saracco Moscato D'Asti, Piemonte, Italien

***

Kaffegodis

Coffee sweets

695kr

Stort vinpaket (5 viner) 545kr

Set wine menu (5 wines)

Lilla Halltorp

Snacks

***

Vit sparris på två sätt
En med hollandaise, kavring och dill och en picklad med ostcrème
White aspargus in two ways
One with hollandaise, rye bread and dill. One with pickled cheese cream2018 Billaud-Simon Chablis, Frankrike

***

Oxfilé
Serveras med ramslök, bakad svartrot, confiterad potatis och kalvsky
Fillet of beef with wild garlic, black salsify, potato confit and veal gravy
2019 Zuccardi Concreto, Malbec, Argentina

***

Variation på rabarber
Serveras med sockerkaka
Variety of rhubarbs with sponge cake
2020 Saracco Moscato D'Asti, Piemonte, Italien

545kr

Litet vinpaket (3 viner) 475kr
Small set wine menu (3 wines)


Meny Restaurang

Varmt välkommen till vår restaurang veckans alla dagar mellan klockan 17.00- framåt 

Boka bord via telefon 0485-850 00

Förrätter/Entrees

Vit sparris på två sätt
En med hollandaise, kavring och dill och en picklad med ostcrème
White aspargus in two ways
One with hollandaise, rye bread and dill. One with pickled cheese cream

135kr

Rotselleri
Serveras med bakad gul lök från Solmarka gård,
samt picklad enokisvamp och lagerblad

Celeriac with baked onion from Solmarka garden,
pickled enoki mushrooms and bay leaf

125kr

Varmrätter/Main dishes

Lamm
Serveras med ramslök, bakad svartrot, confiterad potatis och lammsky

Lamb with wild garlic, baked black salsify, potato confit and lamb gravy

305kr

Oxfilé
Serveras med ramslök, bakad svartrot, confiterad potatis och kalvsky

Fillet of beef with wild garlic, baked black salsify, potato confit and veal gravy

295kr

Hälleflundra
Serveras med picklade morötter, confiterad potatis,
forellrom och Sandefjordsås

Halibut with pickled carrots, potato confit, trout roe and Sandefjord sauce

315kr

Gnocchi
Serveras med svamp från Hällestad och ramslök

Gnocchi with Hällestad mushrooms and wild garlic

240kr

Desserter/Desserts

Variation på rabarber
Serveras med sockerkaka

Variety of rhubarbs with sponge cake

135kr

Chokladcrème
Serveras med sotad kanderad blodapelsin och pistagecrunch

Chocolate creme with blackened candied blood orange and pistachio crunch

95kr


Kaffegodis

Coffee sweets

75kr

Meny Glass & Toast

Vår Glass & Toast-bar har nu stängt för säsongen men öppnar igen i maj 2022.