Campofilone Pasta Pappardelle bio It 250 g

Bredden på denna pasta (1,4 cm) och den unika, porösa konsistensen gör den perfekt till mustiga och saftiga rätter, till exempel viltragu, samt i kombination med höst- och vintersmaker. Kuriosa: namnet "Pappardelle" kan komma från verbet "pappare" = sluka, äta med girighet: en väl motiverad reaktion när du har en så inbjudande tallrik med pasta.

Campofilone äggpasta är en gammal tradition.
Det är en berättelse om kvinnor och mödrar. Traditionellt tillbringade damerna som bodde i byn Campofilone dagarna för att förbereda äggpasta från den finaste degen.
Detta var framförallt utsökt Maccheroncini, Tagliatelle och Fettuccine man tillverkade. Tio ägg för ett kilo mjöl, inget mer. Den är gjord på marmorbord, inte trä som många tror, ​​för att hålla degen sval. Så den första regeln är att alltid ha svala arbetstemperaturer och långa bearbetningstider. Även om detta är dyrt, garanterar det en total kvalitetsprodukt. Än idag tillverkas pastan på samma sätt som förr i tiden.

Ingredienser: Ekologiskt DURUMVETEMJÖL med semolina, ekologiska färska ÄGG (33,4%). Kan innehålla spår av SOJA. Förvaras torrt och svalt, ej i direkt solljus. Koktid: 1-2 minuter. Idealisk mängd för fyra personer. 

69,00 kr