Utbildningshelg kvinnors hälsa

Kvinnohälsa mitt i livet.

Varför är det så svårt att prata om något som är så naturligt som att åldras. Vi kan inte stoppa tidens gång och om man betänker alternativet så är åldrandet något vi alla borde välkomna.

Äntligen kan vi presentera en inspirerande kurshelg om klimakteriet för att stärka kvinnors hälsa mitt i livet på Halltorps Gästgiveri på Öland. I en härlig miljö och med mat och dryck i toppklass firar vi livet samtidigt som vi pratar om allt det där som kanske är svårt att prata om.

Vi pratar om kvinnors hälsa mitt i livet.

Genom att belysa helheten och förstå hur fysisk och mental hälsa samverkar kan vi stärka kvinnors hälsa.

Kursen baseras på resultatet från nya forskningsstudier och metoden MTE© av Lena Rindner. Forskningsresultaten har visat förbättrad livskvalitet och fysisk och mental hälsa genom information, råd, stöd om behandlingsalternativ i livsfasen klimakteriet.

Genom att se på stress med nya ögon som din inre motor och kraftkälla lär vi dig hur du kan få balans i livet och vi beskriver hur belastningen från livsstil, karriär, träning, familj och klimakteriet påverkar varandra.

Du får med dig tips och idéer hur du kan träna ditt förhållningsätt till olika utmaningar/belastningar i vardagen som kan öka din livskvalitet och hälsa samt medicinsk information om hur kroppen fungerar och om läkemedelsbehandling vid klimakteriet.

Datum: 1-2 april

Plats: Halltorps Gästgiveri

Ankomst: 1 april Kl. 17.30

Avslut: 2 april kl 15.30

Pris: 5500:-/person i delat dubbelrum. I priset ingår en magisk 3-rätters middag, frukost, och ljuvlig fika samt kursen. Önskas enkelrum tillkommer det 300:-/person. 

Delar av kursens innehåll:

• Klimakteriet - vad är det?

• Blödningsrubbningar

• Vallningar och svettningar

• Torra slemhinnor

• Inkontinens

• Benskörhet

• Kvinnors hjärthälsa

• Stressrelaterad ohälsa

• Mental hälsa

• Krav och förväntningar

• Livsstil ur ett helhetsperspektiv kost, träning, sömn

• Livskvalitet -ha kraft för att ge

• Sociala relationer

• Sexualitet och lust

Kursledare:

Lena Rindner

Distriktssköterska, medicine doktor i allmänmedicin, hjärtsjuksköterska, klimakterierådgivare, KBT-terapeut, föreläsare och har genomgått klimakteriet. Disputerat 2021 i ämnet kvinnors hälsa och klimakteriet. Avhandlingen med titeln "Women's health in midlife - a person-centered approach in primary care -effects on mental, somatic, and urogenital symptoms, and quality of life" har fått stor uppmärksamhet nationellt och internationellt. I Socialstyrelsens senaste rekommendationer om "Vård och behandling vid klimakteriebesvär i primärvården samt i den gynekologiska specialistvården" är våra nya forskningsresultat refererade och finns med som bilaga 3. Deltagit i "Klimakteriepodden" avsnitt 194. Arbetat inom primvården i över 30 år med främst samtal inom psykisk ohälsa, hjärta-kärl/hypertoni, inkontinens och demensutredninga

Kontakt: klimakteriehalsa.se och lena.rindner@klimakteriehalsa.se 

Kristina Persson

Lic. Mental tränare, stresscoach, författare till boken "Mental Eco-driving", föreläsare, är mitt i klimakteriet.

Deltagit i "Klimakteriepodden" avsnitt 126. Arbetat med bio-data och hjärtfrekvensvariabilitet för att läsa av när vårt nervsystem befinner sig i stress och återhämtning och vad som påverkar vår kroppsliga belastning både mentalt och fysiskt.

Bokning

Bokning sker på 0485-85 000 eller info@halltorp.se

Betalning

Din betalning är uppdelad i två delar - bokningsavgift på faktura 1500SEK och slutbetalning på plats.

När du fått din plats bekräftad kommer din första faktura, vanligen inom en vecka.

Återbetalning/Avbokning

Om VI ställer in betalar vi självklart tillbaka hela beloppet. Om DU ej kan komma pga. något gällande Covid 19 (inställda flyg, sjukdom ex) kan du välja att komma en annan helg till oss inom 12 månader. Vi återbetalar endast vid insänt läkarintyg för att du själv är sjuk. Vid eventuell återbetalning återbetalas inbetald summa med avdrag för bokningsavgiften