Från Check-In till Avsked: Ett År av Hotelläventyr på Halltorps Gästgiveri

29.12.2023

Vi har nu nått slutet av 2023, ett händelserikt år på många sätt – både i den stora världen och på Halltorps Gästgiveri. En fråga som ofta ställs till mig är: "Hur är det att jobba på ett hotell?" Svaret på den frågan är väldigt enkelt. Det är som att kliva in i en annan värld - Halltorps Värld. När jag sätter nyckeln i låset på morgonen kliver jag in i vår egna lilla värld, där världen utanför på något sätt slutar rulla och fokuset hamnar i vår egen Halltorps värld.

Tänk dig en spelplan där ingen dag är den andra lik. Gästerna byts ut likt schackpjäser. Ena stunden firar vi någons födelsedag, nästa tar vi farväl av någons käraste. Det är våra underbara gäster som styr spelet oftast. Vi befinner oss i deras tillfälliga hem och gör allt för att deras vistelse ska bli så bra som möjligt. Sedan, likt livet i övrigt, händer många oförutsägbara händelser som påverkar vår värld både till det bättre och sämre.

Jag, Linda Brolin, marknadsansvarig på Gästgiveriet, kan bara rekommendera Dig att om Du får chansen att jobba på ett hotell, så ta den. Det är oerhört roligt och utmanande.

Men nu ska vi försöka summera lite av året 2023 på Halltorps Gästgiveri.

Vi inledde året den 1 januari med det som kom att bli en återkommande höjdpunkt här på Halltorp 2023 – en Pizzabuffé som från första stund blev en riktig succé. Det var så många som ville börja året med den klassiska pizzan. Denna succé ledde till att pizzabuffén nu är ett givet inslag varje månad.

Sommaren blev något annorlunda då det ekonomiska läget och vädret inte var till vår fördel. Men det sämre vädret kom faktiskt att bli till Gästgiveriets fördel. Allt fler gäster valde att stanna kvar på kvällarna, vilket gjorde att vår restaurang var mer än överfylld, vilket var otroligt roligt.

Carolafebern är också något vi inte får glömma att nämna i detta inlägg. När biljetterna släpptes till Carolas konsert hos våra grannar, VIDA Museum, exploderade vårt bokningssystem. Å, vilken Carola-fest det blev över hela Halltorps område. Bilar stod precis överallt, och hela bygden var på plats. Det blev en riktig folkfest. Så underbart.

Under hösten introducerade vi vår måndagsklubb som direkt blev ett positivt inslag i vår verksamhet. En gång i månaden kommer intressanta personligheter till oss och delar med sig av sina liv. Håll utkik framåt för 2024 års måndagsklubbar.

Våra seniorpaket fick under våren riktigt stort genomslag. Vi ser en ökning av att seniorerna kommer längre och längre från Öland för att besöka ön och oss. Vi är oerhört glada att Du tycker att vårt hotell är en given plats när Du besöker Öland. Självklart kommer våra seniorpaket att rulla även 2024, men lite andra nyheter kommer också.

Detta var några höjdpunkter som behövde lyftas lite extra. 

Men allt har ju inte varit rosenrött och väldoftande. Likt livet är det en berg- och dalbana att bedriva hotellverksamhet på en ö som vissa månader ekar tom, medan andra är den överfull. Vi, likt många andra, brottas med att få verksamheten att bli lönsam hela året. Det har också varit en hel del skriverier om verksamheten i tidningarna, något som självklart inte är roligt. Det har många gånger varit en stor utmaning. Men det är ju i motvinden man blir stark.

Halltorp är inte vad det en gång var. Det får jag i mitt jobb höra allt oftare. Nej, det är helt sant. Halltorps Gästgiveri har en enastående historia med många framgångsrika år bakom sig. Men det man inte får glömma är att även de som bedrev verksamheten tidigare har många tuffa år bakom sig. Inget blir perfekt och framgångsrikt direkt. Det krävs hårt arbete och ihållighet. Just nu befinner vi oss i en uppbyggnadsfas av verksamheten. Vi har varit igång i 2,5 år. Många gånger har vi lyckats och gjort bra resultat, medan andra gånger har vi totalt fallerat. Detta är fullt naturligt. Inget barn lär sig gå utan att först falla några gånger.

Trots lite skrapsår på knäna står vi upp och jobbar hårt för att Halltorps Gästgiveri ska blomstra ännu mer. Ett Halltorp som är för ALLA. Oavsett vem Du är eller vilken plånbok Du har. Gästgiveriet är en mötesplats för ALLA.

Julen är slut för detta året, och vilka underbara julbord och vilken julhelg vi fick på Gästgiveriet. Många verksamheter stänger under julhelgen, men vi väljer att hålla öppet. Det är något speciellt att välkomna Dig som väljer att tillbringa en av årets viktigaste högtider till frukosten på julafton. Julborden i år blev också en påminnelse om att njuta och leva fullt ut då vår julbordskock Sven avled hastigt och oväntat. Känns så ofattbart då han endast fyra dagar innan han avled roddade ett helt julbord och underhöll våra gäster på allra bästa sätt. Tack Sven för allt Du gav oss.

Ett nytt år! 2024 ett nytt år, ett nytt kapitel i Halltorps Gästgiveries historia. Vi kommer lansera många nya spännande saker under året som kommer. Både under högsommaren men också resterande året. Vi kommer börja året med en fullsatt Pizzabuffé den 1 januari precis som 2023. Ledorden för vårt arbete 2024 är Hemma på Halltorp och En mötesplats för ALLA.

Jag, tillsammans med mina underbara kollegor, vill ta tillfället i akt och tacka för Ditt engagemang och att Du besökt oss under 2023. Det är Du som gör Halltorps Gästgiveri till en fantastisk plats.

Gott Nytt År och ta väl hand om Dig.