Golf

Välkommen till golfens smörgåsbord på Öland!

Här på Öland får du möjlighet att själv välja den karaktär du önskar på banan. Med totalt 108 hål fördelade på sex olika golfanläggningar erbjuds ett brett utbud att välja mellan. Oavsett om du föredrar skogs- och parkbanor eller banor där vinden blir en utmanande och viktig del av spelet, så kommer du att hitta en bana som passar dig här på Öland.

Välkommen till ett spännande golfäventyr på Öland!

 

Ölands Golfbanor

Linksgolf Öland, Grönhögen 

LinksGolf Öland är en av två äkta Linksbanor i Sverige. Linksgolfen tar spelet tillbaka till dess ursprungliga idé. För oss är det spelet i sin renaste och vackraste form, med hinder som är så naturliga som möjligt och där banan spelas så naturlig som möjligt. Välkommen att uppleva LinksGolf Öland!

Läs mer om Linksgolf Öland här

(Bild och text från Linksgolf Ölands hemsida.)

Golf Ekerum Resort Öland

Ekerum Resort Öland har länge tillhört de främsta golfanläggningarna i Sverige. Här finns fantastiska förutsättningar för att spela golf stora delar av året. Tack vare Ölands klimat så spelar du alltid på ordinarie greener. Visste du att vi sedan 2017 vunnit priset som världens mest miljövänliga anläggning vid flera tillfällen på World Golf Awards? 

Läs mer på Golf Ekerum här

(Bild och text från Linksgolf Ölands hemsida.) 

Böda Sand GK

Böda Sand är en vacker och utmanande skogsbana för duktiga golfare, men är också en möjlighet för dig som inte har grönt kort att få spela på en "riktig" bana. Alla är välkomna att spela på Böda Sand GK oavsett om de har grönt kort eller ej. Banan har idag nio hål av varierande typ med ett sammanlagt par på 68. Hålbeskrivning ger en överblick av varje hål och dess karaktäristik.

Läs mer om banan här

(Text från Böda Sand GKs hemsida)

Saxnäs Golf

Som besökare på Saxnäs golf skall du trivas både med spel, atmosfär men även i miljön före och efter din golfrunda! Det var så vi tänkte när vi planerade Saxnäs. Vi är en 18-hålsbana där du ska kunna spela golf på dina egna villkor och när som helst.

Saxnäs är mycket lämpligt för en 18 håls golfanläggning, med sitt vackra läge vid Kalmarsund. I en natur som är rikt blandat med löv och barrträd och där stora ekar ger "kronan på verket".

Golfbanan är byggd för åretruntspel. Detta tillsammans med det gynnsamma vädret ger Ölandsgolfen en mycket lång säsong.

Läs mer om banan här 

(Text från Saxnäs golfs hemsida)

Byxelkroks GK

Golfbana i lantlig miljö, byggd på en tidigare bondgårds marker, där förr odlades säd, potatis, sockerbetor, kor och hästar betade på ängarna - nu fairways och greener. I gårdens lada finns nu klubbens kansli och Kafé Enerum.

Läs mer om banan här

(Text från Byxelkroks GKs hemsida)

Ölands GK

Ölands GK äldsta golfklubb och 35-årsjubilerade 2018. 2003 gick banan från att ha haft 9 hål till 18. De gamla respektive nya hålen är av lite olika karaktär som ger en spännande variation till din golfrunda!
De natursköna och välbevarande ölandska värdena som stenmur, orkidéer och fågelsång är gemensamma för hela banan och går golfrundan till en härlig naturupplevelse.

Läs mer om banan här

(Text från Ölands GKs hemsida)

Golf