Om oss - historien

Annika Backlund och Jan-Eirik Johansen, nya ägare till Halltorp sedan april-2021.
Annika Backlund och Jan-Eirik Johansen, nya ägare till Halltorp sedan april-2021.

 - Allt började med att vi åtog oss att bygga färdigt BRF Halltorpsbyn på andra sidan vägen, berättar Annika, som är fastighetsägare till yrket. Det var vintern 2021 och vi ställde som krav att säljaren skulle hitta någon driven krögare som öppnade Halltorps Gästgiveri. Vi tänkte att med fortsatt stängt gästgiveri det svårt att hitta intressenter till lägenheterna. 

- Men bara en månad senare visade det sig att denna "någon" blev vi, skrattar Jan-Eirik. Vi är visserligen inga krögare till yrket, men vi är erfarna entreprenörer. Mer om planerna för gästgiveriet nedan, först lite om Halltorpsbyn.

BRF Halltorpsbyn - säljstart Etapp 1 under 2021
BRF Halltorpsbyn - säljstart Etapp 1 under 2021

- Husen började byggas redan för två år sedan, men bygget gick i stå när det bara var några meter kvar till mållinjen. Så har de stått orörda under tiden, nästan med änglavakt. Inget har förstörts, inget har stulits. Vi har nu valt en mäklare och säljstart planeras bli mot slutet av sommaren och början på hösten. 

- Många har anklagat den tidigare ägaren för att ha misslyckats med bygget, men vi känner ändå en tacksamhet mot hans fina vision. Tack vare honom är husen elegant designade och med bara de allra bästa materialen - gedigna ekgolv, riktig kalksten i hall och gästtoa, stora granitkeramikplattor i badrummen, kök från Tibrokök och vitvaror från Miele. 

- Utan visionen hade dessa fina hus inte funnits idag.

- Sedan april har vi dock satsat alla våra krafter på gästgiveriet och valt att vänta med Halltorpsbyn tills gästgiveriet är igång. Hotellbyggnaden hade lämnats mitt i en pågående renovering och det visade sig vara ett nästan omöjligt uppdrag att få det färdigt till säsongen 2021, fortsätter Jan-Eirik.

- Vi löste det lite annorlunda genom att redan från maj hyra ut de tio rum vi hade under namnet "Halltorp Bygget", berättar Annika. 900 kronor natten, först till kvarn får någon av sviterna. Gästerna får då ett reducerat pris men stå ut med att det byggs i andra delar av huset.

- Ungefär samtidigt, i mitten på maj, öppnade vi Halltorp Glass & Toast med lyxtoast, sallader och glasscuper för att kunna erbjuda våra Bygget-hotellgäster något att äta.