Vänner i Mittlandet

Visste Du att Mittlandet är ett mosaiklandskap som är rikt på kulturhistoriska miljöer och biologisk mångfald. Här finns också Sveriges största hasselförekomst och Mittlandet hyser nästan 1000 hotlistade arter. Om Du sluter ögonen kan Du nästan se människorna som bott och verkat i Mittlandet. De kom under stenåldern och levde av jakt, fiske och samlande.

Mittlandet ligger i mittersta Öland och har idag många upplevelser som natur, kultur och historia. Det finns också många aktörer som driver verksamheter och det är just dessa vi vill tipsa om.

Halltorps Gästgiveri ligger i den övre delen av Mittlandet.

Mittlandet sträcker sig från Skogsby nedan för Färjestaden till lite ovanför Borgholm.

VIDA MUSEUM OCH KONSTHALL

En minuts gångväg från Halltorp.

På 2000 vidunderliga, ljusa och rymliga kvadratmeter får besökaren uppleva Bertil Valliens fantasieggande och innovativa glaskonst i en permanent utställning. Under säsongen bjuds också temporära utställningar med svenska och internationella konstnärer. 

KACKELSTUGAN

Tio minuters cykeltur från Halltorp.

Denna öländska "stuga" går inte att förklara i ord - Kackelstugan är ett särskilt fenomen som måste upplevas. Blunda och föreställ dig en blandning av kycklingrätter, musik, eget tryckeri, artister, sjuttiotalsvisioner, mikrobryggeri, öländsk gammelgård och familjeföretagar-anda. Kalender för musikprogrammet syns här och detta är menyn.

HALLTORPS HAGE

Fem minuters gångväg från Halltorp.

Glöm tiden i denna trolska rogivande oas. Här växer uråldriga ekar som logerar sällsynta skalbaggar som ekoxe och stor ekbock. Här finns många orädda rådjur och ett rikt fågelliv. Området är mycket tillgängligt för envar med markerade leder och informativa skyltar. Här finns under större delen av försommar och sommar även gott om olika arter av orkidé.

Vänner i Mittlandet