Våra konstnärer


Vi på Halltorps Gästgiveri är stolta över att många olika konstnärer hängt sin konst på väggarna runt om på hotellet i många år. Vi har etablerat samarbeten med flera fotografer och konstnärer för att erbjuda våra gäster en konstnärlig upplevelse.

Det är värt att notera att en av våra restauranger pryds av konstverk som vi har fått låna från det prestigefyllda VIDA Konstmuseeum. Detta ger våra besökare möjlighet att uppskatta och njuta av konst från etablerade konstnärer och får dem att känna sig som en del av den konstnärliga världen även under sina måltider.


AnnMari Löf

"För mig är akvarellmåleriet ett äventyr med möjlighet till spontanitet och snabba förändringar.

Det finns hela tiden moment med överraskning, spänning och en oberäknelighet som fascinerar mig.
I ett lustfyllt flöde blandas pigment och vatten – flyter, flödar och ger mig möjlighet att bli delaktig i processen!"

AnnMaris konst hänger i vår lobby och på några av våra hotellrum. 

Läs mer om AnnMari och se hennes akvareller här

Petra B Römhildt

Petra B. Römhildt är en konstnär som fångar in naturen på ett makalöst sätt. Hennes verk är magiska och tar med betraktaren in i en värld full av skönhet och magi.

Hon flyttade till Sverige med sin familj år 2000. Mitt i Sveriges hisnande natur och med sin känsla för det perfekta ögonblicket lyckas hon skapa unika konstverk.

Men det är inte bara naturens skönhet som fascinerar Petra. Snarare är hon intresserad av den djupa kopplingen till naturen, djuren och vår planet. Hon tror att en harmonisk relation mellan människa och natur är nyckeln till ett tillfredsställande liv.

Läs mer om Petra och se hennes fotografier här

Petras vackra bilder hänger i en av våra restauranger.

Bertil Vallien

Bertil Vallien är en förnyare av det svenska glaset, en sandgjutningens mästare, erkänd för sitt konstnärskap över hela världen. Han är representerad på museer och gallerier i USA, Japan, Australien och Europas konsthuvudstäder.
Bertil och hans hustru Ulrica Hydman-Vallien har sedan 2001 varsin permanent utställningshall på VIDA Museum. Här visas de viktigaste avstampen från tidigt 1960-tal fram till det absolut senaste verken. 

På Gästgiveriet hänger några av hans tavlor. Vill du läsa mer eller se mer av Bertil rekommenderar vi ett besök på VIDA konstmuseum. Läs mer om Bertil här

A.Klingspor

Från Vida Konstmuseum har vi fått låna 2 vackra tavlor av Alexander Klingspor. De hänger i vår finrestaurang. 

Alexnader föddes i Stockholm 1977. Han har studerat hos olika målare i Sverige och USA. Han har livnärt sig som målare från 22 års ålder och har ställt ut sina verk i olika delar av USA och Europa. Samlare kommer från USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Portugal, Spanien, Mexiko, Sverige, Schweiz, Italien och Norge.

Läs mer om Alexander här

Robert Vargas

Robert Vargas är en samtidskonstnär som är känd för sina porträtt, väggmålningar och liveevenemang. Han är född och uppvuxen i Los Angeles-kvarteret Boyle Heights. Vargas är en ledande kreativ kraft i återupplivandet av Downtown LA:s konstscen. Hans målningar och teckningar ingjuter klassiska genrer av porträtt och nakenbilder med en avantgardistisk explosivitet som inte bara fångar synen och likheten hos hans motiv utan verkar gräva ut de intima aspekterna av deras karaktär.

Läs mer om Robert här

Våra konstnärer