Halltorp Wine Campus

Därför har vi skapat Halltorp Wine Campus.

Vinvärlden kan upplevas nästintill oöverskådlig. Inte nog med att utbudet liknar ett smak-kalejdoskop, omöjligt att greppa; dessutom är ämnet fullt av begrepp och regler som kan tyckas både främmande och utestängande.

Att prova vin är för många en spännande upplevelse och ett trevligt sätt att umgås. Men sådana tillfällen gör, hur trevliga de än må vara, inte att kunskapen fastnar och sätts i sitt sammanhang.

Tanken är att du som vill få en djupare inblick i smakernas fantastiska värld ska få en gedigen bas att stå på. Kursen består av fem kurstillfällen med föreläsningar, seminarier, besök i vinkällaren och provningar av kvalitetsviner. Vi vänder oss till vinälskaren snarare än yrkesmannen, där en flerårig sommelierutbildning är mer på sin plats. Livsnjutare och nyfikna helt enkelt.

Varje tillfälle har ett tema, som t ex "Röda viner" eller "Vita viner" med flera djupdykningar och specialområden. Efter avslutad kurs kommer du ha en förmåga att smaka, diskutera, uppleva och NJUTA av vinet på ett nytt och rikare sätt.

Kursen äger rum vid fem tillfällen under en termin på anrika Halltorps Gästgiveri på Öland. I kursavgiften ingår samtliga kurstillfällen inklusive en övernattning med frukost per tillfälle. Kurslitteratur samt medlemskap i Halltorps Gästgiveris Vinsällskap vilket innebär förtur till och rabatt på specialprovningar och andra unika erbjudanden.

Total kursavgift: 10 350 kr/ person i eget dubbelrum.

Total kursavgift: 8 125 kr/person i delat dubbelrum

Endast kursavgift utan logi: 5 900 kr/ person

Under 2021 erbjuds två grundkurser, den ena gruppen går på torsdagar, den andra på lördagar, kl. 13-21. Till hösten planeras fortsättnings- och påbyggnadskurser för den som vill vidare.

Tors 3 feb Kl. 13-21, grundkurs 1, vintillverkning, grupper av viner, länder etc.
Tors 17 mars Kl. 13-21, grundkurs 2, Vita viner
Tors 7 april Kl. 13-21, grundkurs 3, Röda viner
Tors 5 maj Kl. 13-21, grundkurs 4, Champagner samt övrigt bubbel

Tors 9 juni Kl. 13-21, grundkurs 5, Dessertviner samt lite om äldre viner och/eller naturviner

Lör 5 feb Kl. 13-21, grundkurs 1, vintillverkning, grupper av viner, länder etc.

Lör 19 mars Kl. 13-21, grundkurs 2, Vita viner

Lör 9 april Kl. 13-21, grundkurs 3, Röda viner

Lör 7 maj Kl. 13-21, grundkurs 4, Champagner samt övrigt bubbel

Lörd 11 juni Kl. 13-21, grundkurs 5, Dessertviner samt lite om äldre viner och/eller naturviner

Special erbjudande: Njut Halltorps gastronomiska 5-rätters avsmakningsmeny för 695 kr på fredagen. Det finns även passande vinpaket ur vår vinkällare, så fredagen kan förvandlas till en frivillig fortsättningskurs. Sover du kvar till till lördagen, så bjuder vi på övernattningen i samma rum, frukostbuffén köper du till om du vill. Under hela fredagen ges tillgång till studierum och Halltorps eget vinbibliotek, där chans finns att möta kursdeltagare även ur den andra gruppen.