Smakprovningar

Vinprovning

Här får du uppleva en smak- och lärorik kväll i vinets och sinnenas värld. En kväll där du vidgar dina vyer och utforskar vad du själv tycker om. Vi utgår från ett antal viner från kända vindistrikt. Tillsammans med tilltugg upplever du hur maten förändrar vinernas smak och vilka kombinationer som fungerar bäst för dig.

Som avslutning på kvällen är du välkommen att besöka Halltorps Deli - den lilla ost- och delikatessbutiken med över tusen produkter i sortimentet!

Vinprovningen med tilltugg kostar 495 kr per person 

Vinprovningen genomförs i grupp med minimiantal om 10 personer. 

Ost & marmelad provning

På anrika Halltorps Gästgiveri får du uppleva en smak- och lärorik kväll i ostarnas och sinnenas värld. Vi smakar ett antal ostar från olika länder med utvalda tillbehör, både klassiska och mer experimentella. Du kommer att märka och samma ost blir som fyra olika ostar när den upplevs tillsammans med fyra olika marmelader eller andra tilltugg.
Som avslutning på kvällen är du välkommen att besöka Halltorps Deli - den lilla ost- och delikatessbutiken med över tusen produkter i sortimentet!

Ostprovningen kostar 395 kr per person. I priset ingår alkoholfri dryck (vatten, te, saft). Den som vill köper till ett passande vinpaket för 150 kr.  


Kaffeprovning

I vår gemytlig herrgårdsmiljö på Halltorp kommer du få en intressant och lärorik kväll och få uppleva kaffe och choklad. Likt proffsen får du provsmaka kaffe genom koppning både varmt och kallt samt i kombination med olika sorters choklad.

Kaffets smaker och aromer bestäms av bland annat bönans gener, var i världen kaffeträdet har vuxit, väder och inte minst hanteringen av kaffebönorna. Likt en vinprovning går vi igenom olika ursprung, arter och processer för att studera dess inverkan. Du får också under kvällen kunskap i kaffets historia och hemligheterna bakom en riktigt god kopp kaffe.

Smakprovningar